Teatteripalvelut rauhan tapaan

Miten voimme auttaa teattereita?

Ajatus teattereille suunnatuista palveluista lähti liikkeelle pohdinnasta, miten suomalaiset suhtautuvat kulttuuripalveluihin viimeisten parin vuoden jälkeen ja varsinkin nyt, kun kaikki mediat ovat täynnä inflaatiota, ennätyksellistä sähkön hintaa, sodan vaikutusta ja kuluttajien luottamuksen laskua. Perinteisesti tällaisina aikoina kulttuuri on ollut arjen luksusta, pakoa ankeudesta ja ahdistuksesta, mutta onko vielä niin?
Koska halusin ymmärtää koko teatterin tuotannon prosessin ja myös talojen sisäisen toiminnan mallin, kutsuin tiimiin asiantuntijaksi yhden Suomen kovimmista alan ammattilaisista. Juha Pekka Voutilainen on toiminut eri teattereissa markkinoinnin ja myynnin asiantuntijana ja uudistajana jo pari vuosikymmentä. Jiipee tuntee teatterituotannon alkumetreiltä karonkaan ja painottaa tekemisessään meillekin olennaista asiaa: asiakkaiden tuntemista ja heidän toimintansa ymmärtämistä.

Teatterimarkkinointi ja myynti kuntoon tietoon pohjautuen

Parin kuukauden suunnitteluprosessin jälkeen tarjoamme teattereille palvelukokonaisuutta, joka alkaa aina perusteellisesta lähtötilanteen kartoituksesta. Emme pelkästään analysoi nettisivuja tai someprofiileja, vaan testaamme ja havainnoimme koko asiakaskokemuksen ja talon sisäisen prosessin. Tämän lisäksi käymme läpi alueen teatterikontekstin ja teatterin taustat, merkitykset ja jo tehdyn tutkimuksen. Näiden pohjalta teemme ehdotuksen siitä, mitä teatterin kannattaisi seuraavaksi tehdä.
Prosessi on hitaampi kuin suoraan brändityöhön menemällä, mutta uskomme tämän tavan tuottavan aina paremman lopputuloksen ja antavan teatterin johdolle myös paljon työkaluja tulevaisuuden suunnitteluun. Tälle pohjalle on mielekästä lähteä rakentamaan brändityötä, markkinointia ja ryhmämyyntiä.
Pyydä meidät esittäytymään ja kertomaan lisää: jiipee@rauhacreative.fi tai riina@rauhacreative.fi